Alapítányunkról PDF Nyomtatás E-mail
2008. október 18. szombat, 16:44

Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. Alapítványunk 2 éve végzi a Veszprém megyei betegek hospice szellemű, humánus ellátását.

A nemzetközi hospice mozgalmat jellemző szellemiségnek megfelelően a már csak tüneti kezelésben részesíthető, gyógyíthatatlan - elsősorban daganatos - betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozunk, a humánus kezelést, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Célunk a betegek fájdalmainak és a tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás elérése, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Alapítványunk 2006-ban a betegek rehabilitációját, a súlyos állapotú betegek gondozását és a gyászoló hozzátartozók támogatását együtt megvalósító lépcsőzetes elven működő programot hozott létre. Ellátásunk nem szorítkozik a terminális időszakra, hanem a diagnózistól kezdve vállalja a rákbetegek és hozzátartozóik támogatását.

Jótékonysági és figyelemfelkeltő hangversenyt rendeztünk a Csermák Antal Zeneiskola nagytermében, többek között olyan művészek közreműködésével, mint Vangurd Big Bend, a Csermák Antal Zeneiskola hangszeres növendékei, együttesei, DAL-MA Művészeti Együttes.

A Fehér Galamb Hospice Alapítvány munkájával, átláthatóságával igyekezett megbecsülést kivívni magának a megalakulása óta eltelt időben. Az egyéni szükségleteket szem előtt tartva igyekszünk feladatunkat magas szakmai színvonalon ellátni, eközben komoly társadalmi szemléletváltozást elérni. Szigorúan vett szakmai tevékenységünkkel és nyilvánosság kampányunkkal a szakértő és a laikus társadalom támogatását is sikerül elnyernünk, így reméljük, hogy a munkánk széles körben is hitelessé válik. Köszönjük, hogy mellénk álltak!

Módosítás: ( 2008. november 12. szerda, 11:17 )
 

Jelenlévők

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Belépés