Otthoni hospice ellátás PDF Nyomtatás E-mail
2008. október 18. szombat, 16:56

Munkatársaink a betegek otthonában térítésmentesen, szakszerű ápolással, a kínzó tünetek enyhítésével, lelki támogatással segítenek azért, hogy a család az utolsó percekig együtt lehessen.

A hospice ellátás minden esetben a beteg vagy a hozzátartozó kérésére kezdődik meg, mindig együttműködésre törekedve a kórházi kezelőorvossal és a háziorvossal.

A hospice gondozás során a betegek az otthonukban részesülhetnek olyan ellátásokban, melyeket egyébként hagyományosan a kórházban kapnának meg. (gyógyszerbeállítás, katéterezés, seb és decubitus kezelés, folyadékpótló infúzió, gyógytorna). Az ellátás a jól beállított tüneti terápiával indul, vagyis odafigyelve a fájdalomcsillapításra (ahol alapelv, hogy a megfelelő fájdalomcsillapító gyógyszert megfelelő módon és mennyiségben, megelőző céllal kell alkalmazni), a hányás, hányinger, gyengeség, étvágytalanság és az egyéb tünetek megszüntetésére. A tüneti kezelés beállítását mindig rugalmasan, egyénre szabottan végezzük, a kezelésekkel igyekszünk a betegekre a legkevesebb terhet róni.

Az ellátás részét képezi a betegek és a családtagok lelki, szociális és spirituális támogatása is, vagyis a nővéri látogatásokon túl a hospice orvos, a szociális munkás, a gyógytornász, önkéntes segítő (aki szükség esetén heti néhány órában a felügyeletben is besegít), a lelkész és a pszichológus szükség szerinti segítsége, látogatása is.

Az otthoni hospice ellátás feltételei:

  • daganatos betegségben szenvedő, gyógyító kezelésben már nem részesülő betegeknek tudunk segíteni.
  • felügyeletet sajnos nem tudunk vállalni, ezért az ellátás feltétele, hogy a beteg gondozásában a család folyamatosan részt vegyen. Egyedül élőket sajnos nem tudunk otthonukban ápolni.
Módosítás: ( 2008. október 18. szombat, 18:25 )
 

Jelenlévők

Oldalainkat 8 vendég böngészi

Belépés